dilluns, 14 de juliol del 2008

Dijous 10 de juliol ha declarat en Miki al jutjat de Sant Feliu. Al vespre xerrada a Iniciativa i Esquerra sobre l'Avortament.




Desitgem que sigui l'últim a declarar




*Al vespre hem assistit a una xerrada al local d'Iniciativa i Esquerra, sobre l'Avortament presentada per na Teresa Sedó i realitzada per l' Isabel Iserte de l' "Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears".


*Fou una conferència col·loqui sobre la interrupció legal de l'embaràs des de l'òptica d'una professional de la sanitat amb una experiència de més de trenta anys en aquest l'àmbit sanitari. Fou una intervenció fonamentada en el dia a dia de les dones que estan abocades sistemàticament a una successió d' entrebancs a l'hora de decidir sobre el seu cos i les seves vides.


*Quedà clar:


- Que és ara o mai que s'ha de resoldre una nova Llei pel Dret a l'Avortament.

- Que hi ha molta hipocresia i doble moral en aquesta qüestió.

- A Andalusia l'Avortament es fa a la Xarxa Pública, a Catalunya un percentatge molt petit.

- Que l'objecció de consciència dels professionals és només una excusa d'imposició patriarcal.

- Que manca la preparació i capacitació professional del personal sanitari a casa nostra. Es necessària la formació especialitzada dels metges, de les matrones i del personal d 'enfermeria, no s'ha fet pràcticament res.

- Que l'Avortament és un Dret per a qui vulgui exercir-lo, no obliga a ningú.

- Amb les detencions dels professionals i els escorcolls de les fitxes mèdiques es va generar alarma social. La premsa hi va contribuir tractant a les dones com a delinqüents, generant culpabilitats inexistents.

- Qualsevol dona que avorta ho ha de poder decidir lliurement i amb el recursos adequats.

- No comprenem com s'ha tirat endavant amb èxit legislant a favor dels matrimonis homosexuals, mentre el dret de l'Avortament està sotmès a daltabaixos policials i judicials.

- Sembla ser que hi ha bona predisposició governamental per a legislar una llei que resolgui la situació de vulnerabilitat de les dones a l'hora d'avortar.

- Durant l'etapa de govern del Partit Popular no hi hagueren ni denúncies ni campanyes antiavortament, d'una vegada per totes hem de resoldre la qüestió. És escandalós que es faci campanya electoral contra els drets de les dones, quan ara més mai tenim dones als parlaments, als governs...

- Les dones i els homes ens hem auto inculpat perquè s'acabi l'assetjament contra les dones.