dissabte, 28 de juny del 2008

Concentració-Manifestació Plaça de la Vila. Lectura del Manifest Molinenc. Passi del video.Divendres 27 de juny 2008.
















Manifest per l’avortament lliure i gratuït
MOLINS SENSE REI

El moviment feminista Espanya porta 30 anys demanant un dret tan bàsic i elemental com l’avortament lliure i gratuït.
L’actual llei de l’avortament a Espanya suposa per a les dones una submissió i un control per part d’una societat encara masclista i misogena.

La societat que vol, a ple segle XXI, continuar posant a les dones un cinturó de castedat i continuar, com sempre ha fet, controlant els nostres cossos, les nostres sexualitats i en definitiva les nostres vides.

La llei actual junt amb la manipulació de les dretes i l’església atempten contínuament contra els drets de les dones, ens comptes de garantir el respecte a la decisió de la dona, ens obliga i condemna a:

1- Ser perseguides per la llei: clíniques tancades, professionals metges sota sospita i dones interrogades i jutjades.

2- Se’ns imposa una clandestinitat absurda pels temps que estem vivint. Les dones avortem a Espanya, com temps enrera avortaven a l’estranger, però ho fem de forma oculta, amagades, perquè una espasa de Damocres, amenaça les nostres vides incapaces de controlar les conseqüències de donar a un nou ésser.

3- Se’ns obliga a una hipocresia ingènua, doncs avui en dia en el nostre país l’avortament és una qüestió de diners, qui pot pagar-se un avortament en una clínica privada ho fa, qui no pot pagar ... ¿no avorta?. Només un 3% dels avortament als nostre estat es practiquen en centres públics i fins i tot hi ha Comunitats Autònomes que no respecten la legalitat vigent, com és el cas de la Rioja, que no practica cap avortament i les dones han de marxar a una altre Comunitat.

4- Se’ns tracta com a criminals, despiadades, sense sentiments, males mares i pitjor persones. Quan la realitat és que l’acte d’avortar per a una dona no és superficial o banal sinó tot el contrari, és una decisió molt meditada i sovint traumàtica.

Per tots aquests motius i recolzades per la llei de l’avortament, de la qual les dones catalanes, vam gaudir durant la II República espanyola , demanem i exigim:
- Que acabi la persecució, a les dones, que hi ha des del mes de novembre.
- Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal.
- Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
- Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública.
- Que es garanteixi una educació sexual, reproductiva i afectiva des de les pròpies escoles i instituts.
- Que els diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés, com ho són la majoria de medicaments receptats per la Seguretat Social.

Després de la concentració passarem el vídeo “Jo també he avortat” al CSO L’eskondite, esteu totes i tots convidadíííísssims!

Per un avortament lliure i gratuït: totes hem avortat, i tots hem acompanyat!
DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT YA! FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!
LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM! ABORTO SI, ABORTO NO, ESTO LO DECIDO YO!